fbpx

Знаете ли че…

Има различни методи за отказване на цигарите, но програмата IQS е един от най-бързите и лесни.

Ето и сравнението:

Метод IQS Иглотерапия Електронни цигари, пластири, таблетки Авторски методи (книги, курсове) Хипноза
Продължителност на сеанса 1 час От 1 до 20 сеанса, определя се индивидуално По 1 блистер / кутия на ден От 1 ден до 1 месец От 4 до 10 сеанса с продължителност 20-30 мин.
Опит / Доверие 10 годишен опит в над 40 държави. Сертифицирано оборудване. Липса на голям брой опитни специалисти. Риск да попаднете на самозвани „специалисти“. Не е задължително да бъдат сертифицирани, могат да бъдат потенциално опасни за здравето. Голям брой шарлатани, недобре изучени методики, потребителите се ползват като опитни мишки. Голям брой шарлатани, липса на контрол.
Противопоказания Не се прилага при наличие на пейсмейкър или други електростимулатори или при хора страдащи от чести епилептични пристъпи и бременни жени след петия месец.
Неудобства Няма Болка – от гъдел до парене. Иглите се вкарват дълбоко в кожата, което е предпоставка за инфекции. Много хора се страхуват от игли и инжекции. Зависимостта остава. Необходимост от силен самоконтрол. Няма официална гаранция. Не действа на всеки. Няма ясно утвърдена методика. Някои методи за психическо въздействие могат да бъдат опасни за психическото здраве на пациента.
Допълнителни нужди Няма Въздържание от пушене 8 часа преди сеанс. Постоянни допълнителни разходи (електронни цигари, филтри, медикаменти, които често са по-скъпи от обикновените цигари. Подходяща нагласа и психика. Подходяща нагласа и психика.
Цена 550 лв. еднократно за пълния курс на терапията. ???? ???? ???? ????
Минуси Цената е малко по-висока (не винаги) от повечето разгледани методи, но е еднократна и оправдана. Продължителността и болката, възможни инфекции, за които няма кой да поеме отговорност; успехът зависи от знанията и опита на специалиста. Зависимостта не се премахва. Риск от предозиране с никотин. Електронните цигари се повреждат, изискват консумативи – човек се отървава от дима, но не и от вредния навик. Няма официална гаранция. При липса на опит от страна на автора има опасност да си причините вреда. Няма официална гаранция. Продължителността е голяма, пълният курс е скъп. Позитивният резултат зависи от знанията и опита на специалиста.
Плюсове Няма пряка връзка между опита на специалиста и успешния резултат – качеството на метода се състои в патентованото и изпитано оборудване. Няма никотинов глад. Отнема малко време. За пациенти, които не изпитват страх от игли, процедурата е отпускаща и успокояваща. Липса на повечето вредни вещества в цигарите. Приятна миризма. Ниска цена. Липса на болка.
Меню