fbpx

Често задавани въпроси

За третиране на основата на аурикулотерапията. Този терапевтичен метод, произхождащ от акупунктурата, се състои от стимулация на определени точки по външната страна на ухото. Всяка точка е нервно-рефлекторно свързана с орган или жлеза от човешкото тяло. Терапията използва същите принципи като акупунктурата, но без употреба на игли. Представлява лека електро стимулация, която свършва работата и то много ефективно.

Защото всяка част на тялото е свързана с определена точка от външната част на ухото. Всички рефлекторни точки образуват истински атлас на човешкото тяло. Терапевтичният метод, разработен от изследователя д-р Paul F.M. Nogier, се състои във възбуждане на точно определени точки на ухото чрез механично или електромагнетично стимулиране, целящо корекция на функционални или органични проблеми.

Това е слаб ток, чиято функция е да стимулира нервния сплит в точно определени точки чрез микровибрации, които възбуждат нервните окончания без да пропуснат нито едно, както би могло да се случи с употребата на игли при акупунктурата. Концентрираната светлина вибрира с почти идентична честота като на човешките клетки и създава тонизиращ масажен ефект, който възбужда определени нервни окончания безболезнено.

Аурикулотерапията се прилага и усъвършенства за да осигури оптимални резултати на тези, които искат да откажат цигарите. Третирането трае около 45 минути БЕЗ БОЛКИ И БЕЗ НИКАКВИ СТРАНИЧНИ ЕФЕКТИ. Тази терапия буквално премахва желанието Ви да пушите без да изпаднете в стрес. Нещо повече, ще Ви помогне също да контролирате апетита си в периода на спиране на пушенето, т.е. не би трябвало да напълнеете.

Не на 100%, но никоя система не е! Вярно е, че терапията предоставя физическо облекчение и помощ, което е много важно, но и Вие ще трябва да положите малко усилия за да превъзмогнете старите навици. Много е важно Вие наистина да искате да се откажете от цигарите. Все пак резултатите са в пъти по-добри от всички други познати методи.

Методът винаги ще е непълен ако пушачът не е решил наистина да се откаже. След терапията центровете на IQS предлагат пост-терапевтично подпомагане, както и съпътстващи натурални продукти. По-нататък, при необходимост, се предлага безплатно третиране при определени условия. По-малко от 10% от пациентите се нуждаят от такова.

Следенето на резултатите от терапията в центровете на IQS беше разработено и подобрено през 6-те години и статистиката сочи, че 90% от пушачите се отказват за постоянно и никога повече не запалват цигара. Импулсът и желанието за пушене изчезват, което и искат всички пушачи и техните семейства.

Има и малко такива и те се разделят в три категории:

  • Служители, принудени от работодателите си да се подложат на терапия за отказване от цигарите (60% остават непушачи след първата процедура).
  • Пациенти, които преживяват голям стрес през първата година след отказването (загуба на близък, фалит, оставане без работа, болезнена раздяла и др.) и които не се обаждат в центъра за допълнителна терапия.
  • Такива, които приемат лекарства, понижаващи или контролиращи производството на хормони и по-специално на ендорфин.

70% от третираните получават незабавен резултат.

20% от пациентите получават резултат на другия ден, след като хубаво се наспят.

По-неудачните 10% (поради по-бавно функциониращи жлези, лекаства, които забавят крайния ефект на терапията, менструален цикъл) ще получат максимални резултати след 3 до 5 дни.

Всъщност не! Някои клиники предлагат лазер терапия, но не предлагат цялостно третиране и не са специализирани в никотинови зависимости. Това е УНИКАЛНА ТЕРАПИЯ с посттерапевтично подпомагане и допълнително третиране ПРИ НУЖДА в продължение на 6 месеца, и всичко това се извършва от сертифициран терапевт. Мрежата на IQS е единствената, специализирана в отказването от цигарите.

Подготвили сме сравнителен списък на някои от методите на пазара.

Степен на успех след една година:

  • Акупунктура (с лазер или с игли) 25%
  • Зибан (медикамент), с медицинско изследване 30.3%
  • Лепенки, с медицинско изследване 16.4%
  • Медицинско изследване на случаи без употреба на медикаменти (спиране на пушенето изведнъж, без странична помощ) 15.6%
keyboard_arrow_up