fbpx

Често задавани въпроси

Често задавани въпроси за цигарите

За каква терапия става дума?

За третиране на основата на аурикулотерапията. Този терапевтичен метод, произхождащ от акупунктурата, се състои от стимулация на определени точки по външната страна на ухото. Всяка точка е нервно-рефлекторно свързана с орган или жлеза от човешкото тяло. Терапията използва същите принципи като акупунктурата, но без употреба на игли. Представлява лека електро стимулация, която свършва работата и то много ефективно.

Защо ухото?

Защото всяка част на тялото е свързана с определена точка от външната част на ухото. Всички рефлекторни точки образуват истински атлас на човешкото тяло. Терапевтичният метод, разработен от изследователя д-р Paul F.M. Nogier, се състои във възбуждане на точно определени точки на ухото чрез механично или електромагнетично стимулиране, целящо корекция на функционални или органични проблеми.

Електро стимулация – какво точно е това?

Това е слаб ток, чиято функция е да стимулира нервния сплит в точно определени точки чрез микровибрации, които възбуждат нервните окончания без да пропуснат нито едно, както би могло да се случи с употребата на игли при акупунктурата. Концентрираната светлина вибрира с почти идентична честота като на човешките клетки и създава тонизиращ масажен ефект, който възбужда определени нервни окончания безболезнено.

Това помага ли да откажеш пушенето?

Аурикулотерапията се прилага и усъвършенства за да осигури оптимални резултати на тези, които искат да откажат цигарите. Третирането трае около 45 минути БЕЗ БОЛКИ И БЕЗ НИКАКВИ СТРАНИЧНИ ЕФЕКТИ. Тази терапия буквално премахва желанието Ви да пушите без да изпаднете в стрес. Нещо повече, ще Ви помогне също да контролирате апетита си в периода на спиране на пушенето, т.е. не би трябвало да напълнеете.

Ефективно ли е на 100%?

Не на 100%, но никоя система не е! Вярно е, че терапията предоставя физическо облекчение и помощ, което е много важно, но и Вие ще трябва да положите малко усилия за да превъзмогнете старите навици. Много е важно Вие наистина да искате да се откажете от цигарите. Все пак резултатите са в пъти по-добри от всички други познати методи.

Значи методът е непълен?

Методът винаги ще е непълен ако пушачът не е решил наистина да се откаже. След терапията центровете на IQS предлагат пост-терапевтично подпомагане, както и съпътстващи натурални продукти. По-нататък, при необходимост, се предлага безплатно третиране при определени условия. По-малко от 10% от пациентите се нуждаят от такова.

Как да съм убеден, че това действа наистина?

Следенето на резултатите от терапията в центровете на IQS беше разработено и подобрено през 6-те години и статистиката сочи, че 90% от пушачите се отказват за постоянно и никога повече не запалват цигара. Импулсът и желанието за пушене изчезват, което и искат всички пушачи и техните семейства.

А какво става с тези, които отново пропушват?

Има и малко такива и те се разделят в три категории:

  • Служители, принудени от работодателите си да се подложат на терапия за отказване от цигарите (60% остават непушачи след първата процедура).
  • Пациенти, които преживяват голям стрес през първата година след отказването (загуба на близък, фалит, оставане без работа, болезнена раздяла и др.) и които не се обаждат в центъра за допълнителна терапия.
  • Такива, които приемат лекарства, понижаващи или контролиращи производството на хормони и по-специално на ендорфин.

70% от третираните получават незабавен резултат.

20% от пациентите получават резултат на другия ден, след като хубаво се наспят.

По-неудачните 10% (поради по-бавно функциониращи жлези, лекаства, които забавят крайния ефект на терапията, менструален цикъл) ще получат максимални резултати след 3 до 5 дни.

Има ли и други клиники като Вашата?

Всъщност не! Някои клиники предлагат лазер терапия, но не предлагат цялостно третиране и не са специализирани в никотинови зависимости. Това е УНИКАЛНА ТЕРАПИЯ с посттерапевтично подпомагане и допълнително третиране ПРИ НУЖДА в продължение на 6 месеца, и всичко това се извършва от сертифициран терапевт. Мрежата на IQS е единствената, специализирана в отказването от цигарите.

Какво ще кажете за другите използвани методи?

Подготвили сме сравнителен списък на някои от методите на пазара.

Степен на успех след една година:

  • Акупунктура (с лазер или с игли) 25%
  • Зибан (медикамент), с медицинско изследване 30.3%
  • Лепенки, с медицинско изследване 16.4%
  • Медицинско изследване на случаи без употреба на медикаменти (спиране на пушенето изведнъж, без странична помощ) 15.6%