fbpx

Подобно на голяма част от пушачите, изобретателят на електронната цигара Хон Лик започва да пуши през тийнейджърските си години. По това време бил изпратен да работи в земеделски район, където започва да пуши навивайки тютюн с местните фермери, докато си почива от тежкия труд.

От 2003 г. г-н Хон започва да употребява електронни цигари и вече не пуши както дотогава по 2 кутии и половина на ден, но тютюнът все още го изкушава и понякога не може да му устои. „След едно питие или хубава храна, особено когато съм спокоен, запалвайки една цигара се чувствам като бог“, споделя той пред журналисти.

Коментарите му по-късно се насочват в центъра на дебатите около употребата на електронни цигари, след като скоро Уелс ще забрани употребата им на закрито.

Фармацевта Хон разработва електронната цигара в началото на 2000 г., докато се опитва да откаже цигарите. Вдъхновението му идва след като прекарва една безсънна нощ в следствие на това, че е забравил да премахне никотиновата си лепенка. Той осъзнава, че нещото, което му липсва при приема на цигари, е именно никотина. Г-н Хон решил да разработи продукт, който би позволил да се набавя никотин по един безопасен начин.

Повече от 10 години след създаването си продажбата на електронни цигари процъфтява в цял свят, като докарва милиарди долари на световните пазари. Само в Англия има 2,6 милиона потребители на електронни цигари. В САЩ се смята, че употребата на електронни цигари ще изпревари употребата на тютюневите цигари в рамките на едно десетилетие.

Преди електронните цигари са били рекламирани по телевизията, а сега в лондонския транспорт е забранена употребата им. Мотивът за забраната идва от шотландски болници, където вече има хора, които са получили тежки възпаления на белите дробове, причинени от някои от химикалите, използвани за ароматизиране на никотиновата течност. Почти всички учени са съгласни, че те не са безопасна алтернатива на тютюневите цигари.

Страховете са, че те могат да поддържат никотиновата зависимост и освен това да крият опасност за здравето при продължителна употреба или при едновременната им употреба с тютюневите цигари. Така г-н Хон сега прекарва повече безсънни нощи отколкото преди 10 години, но въпреки това той е оптимистично настроен за предизвикателствата.

Ако сте решили да откажете цигарите и искате това да стане лесно, но и безопасно, IQS е вашият правилен избор. Доверете ни се. Запишете час сега.

 

keyboard_arrow_up