fbpx

Милиардерите Майк Блумбърг и Бил Гейтс основаха фондация, чиято основна цел е да подпомага по-малките страни в борбата срещу тютюневите компании, които завеждат съдебни дела и оспорват законодателството на същите тези страни. В този случай не става дума само за търговия, а за суверенитета на една държава и правото да определя своя собствена политика за общественото здраве. Такива съдебни дела има срещу Австралия и Уругвай, и докато Австралия разполага както с финансовия, така и юридически ресурс да защитава своите закони, една страна като Уругвай не разполага с такива възможности. Фондацията ще предлага помощ в разработването на закони за борба с тютюнопушенето, както и осигуряване на правна и финансова подкрепа за развиващи се държави, с ниски и средни нива на доходите, изправени пред международен съд от тютюневите компании.

Тази подкрепа е част от обща стратегия за глобалното ограничаване на тютюнопушенето – тютюнът ще причини смъртта на 1 милиард души през този век, ако не бъдат взети спешни мерки. Проучване показва, че в следствие на промени в законите за тютюнопушенето и активната позиция на множество компании, процентът на пушачите значително е намалял.

Но въпреки тази положителна тенденция, печалбите на тютюневата промишленост продължават да нарастват. При всяко увеличаване на данъците върху цигарите, тютюневите компании реагират с  допълнително увеличение на цените си. Това води до още по-големи разходи за пушачите, за да задоволят никотиновата си зависимост.

Всъщност именно високите разходи свързани с този вреден навик са един от най-честите мотиви за отказване на тютюнопушенето.

Ние от IQS България имаме за цел да помогнем на колкото се може по голям брой хора да кажат „НЕ“ на тютюневата зависимост. Нашият млад и мотивиран екип предлага най-технологично усъвършенствания метод основан на аурикулотерапията – IQS-метода за отказване от тютюнопушенето. Той се отличава с индивидуален подход към пушача и висока успеваемост без странични ефекти. Елиминирайки никотиновия глад и наддаването на тегло, IQS-методът прави прехода към здравословния и свободен от зависимостта живот по-лесно постижим.

keyboard_arrow_up