fbpx

Няма лош момент, в който да спрете цигарите, защото само по себе си това решение може да донесе само ползи. И все пак лятото създава някои предпоставки, които го правят много подходящ сезон да се освободите от своята зависимост.

1. Най-добрият момент винаги е сега

Не отлагайте повече – време е да преминете към действие. Винаги ще има трудности и предизвикателства в началото, но със сигурност няма да съжалявате, когато ги преодолеете – това всъщност ще донесе още по-голямо удовлетворение от постигнатия резултат и победата над зависимостта

2. Смяна на режима

Пушенето е свързано с някои рутинни действия във вашето ежедневие – сутрешното кафе, шофирането към офиса, обедната почивка, и т.н. Успехът в отказването на цигарите в голяма степен зависи от способността ви да победите навиците и лятната ваканция предоставя чудесна възможност за това. Възползвайте се и „излъжете“ мозъка си – сменяйки неусетно режима си, ще се окажете ангажирани с друго по-здравословни дейности и няма да усещате липсата на цигарата.

3. По-малко стрес

Повечето хора са наясно с вредите от пушенето, но смятат, че им помага да се справят със стреса. Опитите за отказване на цигарите също са свързани със стрес. По време на почивката обаче си спестявате стреса свързан с работата и се отдавате на приятни изживявания.

4. Суетата като мотивация

Суетата винаги достига своя пик през лятото – сезона на плажовете, летните рокли, фестивалите, срещите с приятели. Не позволявайте на пожълтелите зъби и увредената от цигарите кожа да помрачат настроението ви – отказването на цигарите има видими ползи за външния вид и със сигурност ще получите още повече комплименти.

5. Активен начин на живот

Лятото предлага и разнообразни възможности за спорт – освен за поддържане на фигурата, активният начин на живот ще ви помогне и в отказването на цигарите като ангажира ума ви и неутрализира никотиновия глад.

6. Поддържане на форма

Много пушачи, и особено млади жени, се притесняват, че отказването на цигарите е свързано с напълняване. Учените по-скоро отхвърлят такава връзка, но е факт, че може да се опитате да заместите цигарите с нещо за похапване. Добрата новина е, че през лятото има много пресни плодове и зеленчуци, а тях можете да консумирате без угризения. След спирането на цигарите те ще ви усладят дори повече.

7. Сега можете да се запишете за IQS терапия на по-ниска цена

Още една причина да не отлагате повече отказването на цигарите – сега можете да се запишете на индивидуална IQS терапия на по-изгодна цена.

*Отстъпката важи само за IQS кабинета на ул. Бачо Киро 47, София.

Побързайте – направете нещо хубаво за себе си!

Book Now

keyboard_arrow_up