fbpx

IQS Система и технология

Технологията R.I.S.E. (Уред с рефлекторен анализ на електроимпулсите) на I Quit Smoking е разработена в резултат на ангажираността на компанията в създаването на бърза, естествена и безболезнена програма. Системата IQS отнема около час и се извършва от обучен от IQS терапевт.

Непосредствено преди сеанса данните за пушача (като: възраст, пол, от колко години пуши, по колко цигари на ден пуши, вида на тютюна и т.н.) се вкарват в специалния софтуеър, който определя индивидуална терапия. Следващата стъпка е да се прецени мотивацията на пушача да откаже цигарите чрез различни физически и психологически тестове.

След попълване на тестовете специално обученият терапевт започва да стимулира рефлекторните точки по ушните миди със специален накрайник, докато клиентът седи удобно разположен в стола. Уредът R.I.S.E. е оборудван с LCD монитор, на който се изписва пътя, който се следва по време на терапията, а също така показва и определеното от апарата индивидуално стимулиране, включващо силата, продължителността и честотата на електроимпулсите.

Електростимулирането помага за разпадане на отровните вещества от тютюна, натрупани в органите и увеличава отделянето на ендорфини в системата. Отделените ендорфини покриват никотиновите молекули и рецепторите, свързани с пристрастяване към тютюна и по този начин драстично намаляват никотиновия глад.

keyboard_arrow_up